Jeremie кредит от ПроКредит Банк

Стана въпрос в един предишен мой пост за банка ПроКредит и за заемите по Jeremie и за това как не бях одобрен за ниската лихва която имат тези кредити.

Ще кажете: откъде си сигурен бре? Може фирмата ти и финансовото ти състояние да не са чак толкова добри?

Ако не бях сигурен че са добри, щяха ли да ми отпуснат същият заем, за същото нещо, със същите финансови параметри в друга банка? Да, същия кредит (но не по Джереми) ми е ВЕЧЕ отпуснат от ПИБ и от АлфаБАнк – имам зокументи за принципни одобрения. Но там вече става въпрос за лихви от 6.5% до 7%, а не за 4.5% лихва!

Защо си мисля че нещата по Джереми в ПроКредит нещо ми намирисват?

Всъщност и в банката наречена ПроКредит ме одобриха за заема. Но не за ниската лихва от 4 и нещо процента която щеше да ми спести „някакви“ 15000 евро, а по някаква си измислена от тях инициатива Джереми 2 (тя между другото настина съществува), тоест за високата лихва и ми предлагат същия (поискан от мен) заем, но… с годишна лихва от 7%!

На кой му пука как се казва програмата и коя точно е тя, Джереми или друга? Важна е цената и лихвата на която го получаваш!

Не, ПроКредит Банк, много ви благодаря, но на тази цена заема ви не го ща!

И как точно на едните Джереми условия отговарям, а на другите не 🙂 „Да ги почерпвам“ не са ми предлагали, но съм абсолютно убеден, че ресурса който го спуска ЕвроСъюза всъщност отива във все едни и същи фирми – тези които са на наши хора и… тези които черпят яко.

Какво да прави потребителя?

Препоръчвам ви да не робувате на банките и да не им пълните гушите. Мислете, смятайте и преценете внимателно изгоден ли е заема за вас или просто ви предлагат неизгодна лихва. Аман от хитреци!

И не, недейте да мислите че пиша тези редове със сълзи на очи, защото ще съм назад с 15 хиляди евро тъй като ще трябва Задължително да взема заема по другия начин, от друга банка и с другата, високата лихва…

Тъй като и „кеш“ или „в брой“ се справям за момента добре – заем не ми е наложителен и няма да го взема изобщо – нито от ПроКредит, нито от другаде. Ще продължа да си работя така и за момента няма да правя „голямата нова покупка“.